logo

Om fosterdiagnostik.se

Haleh Amirfaryar är en av grundarna till fosterdiagnostik.se samt VD och barnmorska vid barnmorskemottagningen Vasamamma i Stockholm. På Vasamammas utförs NIPT test sedan december 2014 och Haleh är därmed en av de första barnmorskorna i Sverige att börja erbjuda NIPT test och likaså den som har jobbat med metoden längst. 

– Sverige har varit sena på bollen med NIPT test och än i dag är vi bara ett fåtal mödravårdsmottagningar som utför testerna. Men i framtiden tror jag att det kommer vara en del av det vanliga vårdutbudet för gravida kvinnor över 35, säger Haleh. 


– De föräldrar som gör testet är tacksamma för att det finns. I dagsläget får den gravida bekosta testet själv men ge det några år så tror jag att det kommer se annorlunda ut. Det här är ett jättekliv inom fosterdiagnostiken.

Vi samarbetar med Genesis Genetics laboratorium i London. Med den senaste teknologin för nästa generations screeningteknologi har Genesis Genetics etablerat det första laboratoriet i Storbritannien. Detta har gjorts i partnerskap med Illuminia, världsledarna inom området. 

Deras Non-Invasive Prenatal Testing (NIPT) service, Genesis Serenity®, använder Illumina verifi® teknologin för att få fram den mest specifika och tillförlitliga screeningen.